Boek Ambachtschool Sittard

De historie van de Ambachtsschool Pastoor Jacobs aan de Rijksweg Zuid te Sittard in driehonderd pagina’s. Bij dit project fungeerde ik als eindredacteur van de waardevolle luxe uitgave en verzorgde ik zelf de interviews. Het boek is nog beperkt te koop via Creataal voor € 25,- excl. verzendkosten.

Meer informatie over het boek:

De Ambachtsschool van Sittard 1918-1998
De Sittardse Ambachtsschool Pastoor Jacobs aan de Rijksweg Zuid leverde in haar 80-jarige bestaan zo’n 27.000 gediplomeerden af. Dankzij het grote aantal goed geschoolde technische vaklieden was de school lange tijd een van de hofleveranciers voor de Staatsmijnen. Daarnaast herbergde de school jarenlang een opleiding voor Scheepswerktuigbouwkundigen. Aan de locatie aan de Kleine Steeg is ook de ‘Horecaschool’ al decennialang een begrip. In 2006 verscheen een kroniek over deze tachtigjarige school die in 1998 fuseerde tot DaCapo College.

Feiten, foto’s en anekdotes

John Hawinkels was de laatste van de vier directeuren die de school door de jaren heen geleid hebben. Hij nam het initiatief om het archief van de school op te schonen en de periode 1918-1998 vast te leggen in een boek. De redactiecommissie bestond uit John Hawinkels, Jos Janssen, Harrie Linssen, Piet Meijers, Harrie Opdenkamp en Harry Strijkers. Dit zestal bracht de vele meters archiefmateriaal terug tot een interessant boek boek met kostelijke verhalen, herinneringen en talloze foto’s.

Willy Janssen (Creataal) kreeg de opdracht om een aantal bekende en minder bekende oud-leerlingen te interviewen over hun herinneringen aan de school en hun latere loopbaan. Deze interviews geven een extra dimensie aan de roemrijke historie van de school, haar leerlingen en medewerkers. De eindredactie was eveneens in handen van Creataal. Stichting Charles Beltjens uit Sittard was verantwoordelijk voor de realisatie van dit schitterende naslagwerk. Het boek bestaat uit 304 duurzaam gebonden pagina’s, deels in kleur.

Dit bericht delen: